måndag 22 mars 2010

bridge over troubled water

- "Så, om ingen har något att tillägga rör vi oss vidare till punkt fyra på dagordning. En motion har kommit in rörande ett brobyggande över floden Styx. Motivering lyder: människornas medelålder har de senaste hundra har ökat med nästan 100%. Denna förändring i dödsrikes målgrupp har lett till att våra "besökare" nuförtiden saknar de fysiska förutsättningarna som krävs för den påfrestande resan över Styx. Vi har länge nog blundat för detta faktum och det är dags att vi anpassar oss till tiden vi lever i! Därför föreslår, Hekate, att dödsriket ersätter färjan över Styx med en bro".
Underjordens Gudar började mumla upphetsat sinsemellan.
- "Då öppnar jag för diskussion", fortsatte Hades.
Karon begärde ordet och fick de.
- "Detta är... oerhört! Jag har väl aldrig hört något så... Är detta tacken!!" Karon var så upprörd att han hade svårt att få fram orden
- "Karon, Karon, lugna dig", förmannade Hades. "Du har varit en stor tillgång till dödsriket och ser dig både som en lojal medarbetare och vän" Hades gjorde en konstpaus. Han hade blivit mjuk på äldre dar och samvetet plågades över alla de förhastade och godtyckliga straff han utdelat mot människorna. Kanske var det tid att ge lite tillbaka. Dessutom gillade han tanken på att modernisera sitt kungadöme. Broar, det var minsann framtiden det! Så han fortsatte:
- Men försök att se på det objektivt, Karon. Styx är en en flod av giftigt vätska, jag vet inte ens om det är vatten som rinner där. Giftig vätska, Karon! Det är vansinne att skjutsa över folk med en färja! Tänk efter, är det verkligen ett gott första intryck vi ger våra blivande invånare? Dessutom, vad är den där färjan du använder gjord av? Den är gjord av ben!! Hur tror du det känns för människorna att åka i en sådan? Jag försöker sköta en verksamhet här och dit tillvägagångssätt är inte seriöst....
Underjordens gudar nickade uppskattande mot varandra och Hekante log elakt mot Karon som krupit ihop på sin stol och nu stirrade tillintetgjort i luften.
- "Fast... Nej..." styrkan i hans röst försvunnit. Han var tyst en lång stund innan han fortsatte. "Men vad ska jag göra?"
- Åhh vi ska nog hitta en lämplig uppgift åt dig, orade dig inte, sa Hades mjukt. Låt oss gå till omröstning. Är det mötets mening att bifalla motionen?
Ett rungade ja hördes från deltagarna.
- "Någon däremot?"
Karon hostade lågt.
- Jag finner alltså att det är mötes mening att bifalla motionen! Låt oss fortsätta till punkt fem...

(skriv om en bro)

6 kommentarer:

  1. Väldigt rolig läsning! Gillar den jättemycket. Det skulle nog kunna bli en väldigt underhållande pjäs!

    SvaraRadera
  2. Haha! Ser framför mig en serie av typen "Blackadder" där Svarte orm och Baldrick skulle kunna utgöra lysande rollfigurer i din text i ngn form :-) Klart kul.

    SvaraRadera