onsdag 23 september 2009

SOS-garnbyar

Bli fadder idag - du hjälper ett barns önskan om en bättre framtid.
Idag finns det miljontalsbarn världen över som bor i smutsiga städer, utan antroposof föräldrar eller tillgång till fjälrävenkläder. Som fadder i SOS-garnbyar hjälper du att ändra på det. I våra garnbyar tar vi hand om dessa barn så det kan växa upp med kärlek, kreativitet och framförallt garn.

Bli fadder för 5 kg garn i månaden!

Som fadder hjälper du SOS-garnbyar att driva våra befintliga garnbyar - eller bygga nya. Fadderbidraget är 15kg garn i månaden eller 5kg som stödmedlem. Garnet kommer användas till kläder, byggmaterial, hälsovård och mat.
Våra garnbyar har funnits sedan 70-talet och har sedan dess erbjudit massor av aktiviteter till okultiverade och tråkiga förortsbarn. En typisk dag i byn skjutssas dom ut i skogen för att skrika vårskrik och titta på löv. Givitvis iklädda fiskmönstrade tröjor, manchesterbyxor och baskrar. Sedan äts det linsgröt och röks vattenpipa medans våra rutinerade garnledare spelar på märkliga instrument dom stackars betongungdomarna aldrig hört talas om så som: mungiga, hackebräde och sågar. Spontan dans uppmuntras! Efter tre timmat av denna öronmassage får de en middag bestående av en läcker garnbufé med lite ylle till efterätt. Som en avslutning röker vi mer vattenpipa och diskuterar Herman Hessings böcker tills våra röster blir så hesa att vi inte kan göra något annan än kramas! Därefter de får deltagarna lägga sig och sova på en fuktig mossbäd. Tack för att du hjälper oss - och varmt välkommen som fadder!

(Skriv om något befängt)

3 kommentarer:

  1. Vart ska jag skicka garnet? Verkligen befängt! En härlig historia men jag anar en kritisk underton i allt det tokiga.
    Angående din kommentar från gårdagen. Jag tycker det är roligt att mina texter ger olika signaler och det är intressant att se hur ni tänker när ni läser. Ingen tolkning är fel.

    SvaraRadera
  2. Jag anar en traumatisk walldorfuppväxt hos skribenten...?

    SvaraRadera
  3. "Garnet kommer att användas till kläder, byggmaterial, hälsovård och mat." Bra satir över björntjänster och den goda människan. Vad bra att du är medveten om att det är en svaghet att du inte konrekturläser. ;)

    SvaraRadera